Skočiť na hlavný obsah
René Bílik
27.06.2021

Vakcinácia: Ide predovšetkým o život

Milé študentky, milí študenti, vážené kolegyne, vážení kolegovia,

s nastupujúcim letom a dovolenkovým obdobím, ktoré s ním súvisí, sledujem, a priznám sa, že s dosť veľkým počudovaním, ako sa problematika ochrany zdravia, v aktuálnom prípade spojená s vakcináciou, jednostranne viaže práve na dovolenky a cestovanie. Čoraz častejšie sa preto  v tejto súvislosti sám seba spytujem, či zmyslom vakcinácie proti nebezpečnému vírusovému ochoreniu je práve toto. Som presvedčený, že nie. Zmyslom je predovšetkým ochrana života a zdravia. Svojho vlastného, tu je v hre zodpovednosť voči sebe, a aj života tých, ktorí sú okolo mňa a pri mne. Tu je v hre zase zodpovednosť voči druhým. Preto som na samom začiatku vakcinačnej kampane ani na chvíľu nezaváhal a dal som sa zaočkovať.

Prosím Vás, aby ste svoj osobný postup zvážili. Len vtedy, ak budeme zdraví a ak sa nebudeme navzájom ohrozovať vírusom, ktorý na istý čas nie je vidieť, sa budeme môcť v nasledujúcom akademickom roku spolu stretávať a napĺňať zmysel našej akademickej činnosti a existencie našej alma mater.

                                                                              Teším sa na stretnutia s Vami.

                                                                                                                                     René Bílik

 

Čítajte tiež:

Prečo sa dali zaočkovať študenti Trnavskej univerity

Viera Peterková: Vakcinácia je najefektívnejšia cesta v boji proti koronavírusu

Bohumil Chmelík: Niet inej cesty ako očkovanie

Epidemiológ Rusnák: Som covid očkovaný učiteľ a zdravotník

Katarína Lenártová: S vakcínou sa nám začalo ľahšie dýchať

 

Trnavskú univerzitu môžeš sledovať aj na sociálnych sieťach. Ďakujeme!

 https://www.truni.sk/sites/default/files/field/image/facebook201.png https://www.truni.sk/sites/default/files/field/image/insta.png https://www.truni.sk/sites/default/files/field/image/linkedin.png https://www.truni.sk/sites/default/files/field/image/twitter.png https://www.truni.sk/sites/default/files/field/image/youtube.png https://www.truni.sk/sites/default/files/field/image/soundcloud.png