Skočiť na hlavný obsah
prof. MUDr. Bohumil Chmelík, PhD.
03.07.2021

Niet inej cesty ako očkovanie

"Korona nám zobrala kus života," hovorí mi priateľ. "Len si spomeň, čo všetko sme nemohli, čoho sme sa báli, čo sme stratili...“

Po dlhom čase som sedel s priateľmi pri poháriku. Konečne, umožnilo nám to očkovanie! Spomínali sme na dobu koronovú, nie celkom ukončenú, -- čo všetko sme nemohli v záujme svojho zdravia a ochrany zdravia svojich blížnych.

Vypočuli som si mnohé smutné príbehy ochorení s dlhým nemocničným pobytom v umelom spánku a s vážnymi následkami pamäťovými, dýchacími, pohybovými a ďalšími.

A spomínali sme na priateľov, ktorí toto premenlivé vírové ochorenie neprežili.

Uviedol som spomienku na jedného z nich, ktorý mi v telefóne vysvetľoval, že sa nedá zaočkovať, pretože vyznáva inú filozofiu. Nedal sa. O necelé dva týždne bol v tichosti uložený do zeme, nech odpočíva v pokoji. Niet inej cesty ako očkovanie...

Očkovanie nám umožnilo návrat na cestu života všedného i sviatočného. Umožňuje nám účasť na udalostiach spoločenských, duchovných, kultúrnych i vzdelávacích, turistických i rodinných.

Očkovanie je jediná cesta pre študentov i pedagógov, ako obnoviť tradičný akademický život našej univerzity, prednášky, cvičenia, stáže, diskusie, priateľstvá, lásky.

Epidemiológovia upozorňujú na príchod tretej vlny koronavírusu a zdôrazňujú, že očkovanie chráni aj pred týmto ochorením a rýchle očkovanie členov našej spoločnosti je jediný spôsob prevencie.

Očkovanie, niet inej cesty...

prof. MUDr. Bohumil Chmelík, PhD.

Autor je emeritný profesor Trnavskej univerzity v Trnave.

 

Čítajte viac: 

René Bílik o vakcinácii: Ide predovšetkým o život

Prečo sa dali zaočkovať proti covidu naši študenti

Viera Peterková: Vakcinácia je najefektívnejšia cesta v boji proti koronavírusu

Epidemiológ Rusnák: Som covid očkovaný učiteľ a zdravotník

Katarína Lenártová: S vakcínou sa nám začalo ľahšie dýchať

 

Trnavskú univerzitu môžeš sledovať aj na sociálnych sieťach. Ďakujeme!

 https://www.truni.sk/sites/default/files/field/image/facebook201.png https://www.truni.sk/sites/default/files/field/image/insta.png https://www.truni.sk/sites/default/files/field/image/linkedin.png https://www.truni.sk/sites/default/files/field/image/twitter.png https://www.truni.sk/sites/default/files/field/image/youtube.png https://www.truni.sk/sites/default/files/field/image/soundcloud.png 

 

 

Nestíhaš všetko sledovať? Nevadí!
Prihlás sa do newslettera a už ti nič neujde

Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.