Skočiť na hlavný obsah
Pedagogická fakulta Trnavskej univerzity
02.06.2023

Viera Peterková pokračuje ako dekanka pedagogickej fakulty

viera peterková

Pedagogickú fakultu Trnavskej univerzity povedie aj v najbližších rokoch 2023-2027 dekanka Viera Peterková.

Rozhodli o tom voľby vo štvrtok 1. júna 2023 po verejnom predstavení kandidátky a jej plánu rozvoja fakulty akademickej obci. Doterajšia dekanka bola jedinou kandidátkou na tento post. Z 15 vydaných hlasovacích lístkov získala 15 hlasov.

Aktuálne je aj predsedníčkou Klubu dekanov fakúlt vysokých škôl Slovenskej republiky a do 20. júna je možné ju podporiť aj v prestížnej ankete Slovenka roka

Funkciu dekanky vykonáva Peterková od roku 2019. Vysokoškolskému vzdelávaniu sa venuje viac ako 22 rokov, je spolugarantkou študijných programov zameraných na učiteľstvo biológie a teóriu biologického vzdelávania. Vo svojich aktivitách sa zameriava na vzdelávanie študentov, učiteľov z praxe, ale aj verejnosti v oblasti environmentalistiky. Skúma zmeny a záťaž životného prostredia na základe výskytu a početnosti vybraných modelových zástupcov bezstavovcov.

V rokoch 2008-2015 bola prodekankou pre študijné záležitosti a v rokoch 2015-2019 pôsobila ako prorektorka Trnavskej univerzity pre vzdelávanie a starostlivosť o študentov.

Prevzaté z webstránky pedagogickej fakulty.

Nestíhaš všetko sledovať? Nevadí!
Prihlás sa do newslettera a už ti nič neujde

Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.