Skočiť na hlavný obsah
PR
20.09.2021

Trnavská župa začala očkovať na univerzitách, nechýbame ani my

René Bílik

V pondelok 20. septembra 2021 začal Trnavský samosprávny kraj s výjazdovým očkovaním proti ochoreniu Covid-19 na univerzitnej pôde. Možnosť nechať sa zaočkovať môžu v najbližších dňoch využiť študenti i zamestnanci, ako aj ich rodinní príslušníci.

„Opäť sme rozšírili dostupnosť vakcín. Hneď na začiatku akademického roka ponúkame možnosť nechať sa zaočkovať priamo na univerzitnej pôde. Chceme tak prispieť k zvýšeniu kolektívnej imunity a predovšetkým zachovaniu prezenčnej formy štúdia v čo najväčšom rozsahu. Som hrdý, že aj takýmto spôsobom sa nám darí napĺňať memorandum o spolupráci s univerzitami pôsobiacimi v Trnave, ktoré sme uzatvorili pred dvomi rokmi,“ uviedol trnavský župan Jozef Viskupič.

Trnavská župa zabezpečila zdravotnícky personál a vakcíny. Trnavská univerzita v Trnave, Univerzita Sv. Cyrila a Metoda v Trnave a Materiálovotechnologická fakulta Slovenskej technickej univerzity v Trnave poskytli priestory a administratívne zabezpečenie.

„Ochorenie Covid-19, špeciálne jeho delta variant, neobchádza ani mladých ľudí. Očkovanie je efektívnym a bezpečným spôsobom na predchádzanie ťažkému priebehu ochorenia a hospitalizácii. Preto je dôležité, aby sa študenti aj pedagógovia nechali zaočkovať,“ povedal štátny tajomník rezortu školstva Ľudovít Paulis.

„Našim spoločným záujmom je maximum kontaktného vyučovania."

Záujemcovia o očkovanie si môžu vybrať z dvoch certifikovaných vakcín, a to jednodávkovej vakcíny Janssen od Johnson & Johnson alebo dvojdávkovej vakcíny Pfizer/BioNTech. V prípade očkovania vakcínou Pfizer/BioNTech župa zabezpečí aj podanie jej druhej dávky.

„Našim spoločným záujmom je maximum kontaktného vyučovania a maximum toho, čo napĺňa predstavu o štandardnom živote akademického spoločenstva. Preto, aby sme tento záujem mohli aj zrealizovať,  potrebujeme ako nevyhnutnú podmienku epidemiologicky bezpečné prostredie na našej alma mater,“ skonštatoval rektor Trnavskej univerzity v Trnave René Bílik.

Harmonogram očkovania na Trnavskej univerzite 

21. 9. 2021, 10:00 – 14:00, Študentský domov P. Pázmaňa, Rybníkova 13A, Trnava.

22. 9. 2021, 10:00 – 14:00, Študentský domov P. Pázmaňa, Rybníkova 13A, Trnava.

23. 9. 2021, 10:00 – 14:00, Pedagogická fakulta, Priemyselná 4, Trnava.

Poznámka: V prípade dvojdávkovej vakcíny bude včas oznámené očkovanie druhou dávkou.

 

Trnavskú univerzitu môžete sledovať aj na sociálnych sieťach. Ďakujeme!

      

Nestíhaš všetko sledovať? Nevadí!
Prihlás sa do newslettera a už ti nič neujde

Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.