Skočiť na hlavný obsah
prof. PaedDr. René Bílik, CSc.
07.09.2021

Našim spoločným záujmom je maximum kontaktného vyučovania

Milé študentky, milí študenti, vážené kolegyne, vážení kolegovia,

blíži sa oficiálny začiatok akademického roka a naša akademická obec a všetci ostatní pracovníci Trnavskej univerzity v Trnave do neho vstúpia v situácii, ktorá je neistá a vo svojom smerovaní ťažko predvídateľná. Napriek tomu, som o tom presvedčený, existujú základné opory, ktoré môžeme pokladať za východiská pre obdobie stojace pred nami.

Naším spoločným záujmom je maximum kontaktného vyučovania a maximum toho, čo napĺňa predstavu o štandardnom živote akademického spoločenstva. Preto, aby sme tento záujem mohli aj zrealizovať,  potrebujeme ako nevyhnutnú podmienku epidemiologicky bezpečné prostredie na našej alma mater. Všetky dostupné vedecké poznatky a dnes už aj praktické výsledky ich realizácie ukazujú, že priblížiť sa k takémuto cieľu je možné predovšetkým prostredníctvom súhry preventívnych opatrení, jadrom ktorých je – očkovanie.  Aj preto sme, v spolupráci s Trnavským samosprávnym krajom, pripravili pre Vás, milé študentky, milí študenti, ale aj pre našich zamestnancov, možnosť absolvovať očkovanie priamo v priestoroch univerzity prostredníctvom mobilného očkovacieho tímu. O podrobnostiach Vás budeme informovať.

Zvážte, prosím, túto ponuku a využite ju!

Hovoril som o súhre opatrení. Verím, že Vaša zodpovednosť za vlastné zdravie i zdravie Vašich kolegov bude zdrojom Vášho správania počas semestra a budete rešpektovať aktuálne platné protiepidemické opatrenia, predovšetkým reagovať na prípadné príznaky ochorenia obmedzením pohybu a kontaktov a informovať o nich tých, s ktorými ste už boli v kontakte a tým chrániť ich a aj seba. Ochorenie nie je hanba a ani spoločenská diskvalifikácia. Je to životná situácia, ktorú treba riešiť a ak budeme vedieť a môcť, radi Vám v rámci našich možností pomôžeme.

Milé študentky, milí študenti,

po vyše roku Vašej faktickej neprítomnosti na našich fakultách sa na Vás tešíme, pretože škola bez študentov, verte nám to, je len pustá inštitúcia, bez skutočného života a len s ťažko udržiavaným a dlhodobo neudržateľným zmyslom existencie. Zdrojom tohto zmyslu ste totiž práve Vy!

Urobte preto, prosím, maximum pre Váš návrat do našich prednáškových miestností, laboratórií, internátov a pre návrat študentského života do ulíc univerzitného mesta Trnava. Urobme spoločne Trnavskú univerzitu bezpečným miesto pre štúdium a vzájomné stretávanie sa!

prof. PaedDr. René Bílik, CSc.

rektor TU v Trnave

 

foto: TRUNI/Barbora Likavská

 

Trnavskú univerzitu môžete sledovať aj na sociálnych sieťach. Ďakujeme!

      

 

Nestíhaš všetko sledovať? Nevadí!
Prihlás sa do newslettera a už ti nič neujde

Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.