Skočiť na hlavný obsah
Študentská rada TRUNI
04.03.2021

Študentská rada TRUNI: Vynikáme programom tútoringu

https://www.truni.sk/uchadzac

Študentská rada Trnavskej univerzity je občianske združenie, ktoré funguje ako poradný orgán rektora Trnavskej univerzity a zastupuje názory a hlas študentov. Kto je členom? Ako s tam dá dostať?

Študentské kluby

Organizujeme študijné, odborné, sociálne, športové, kultúrne a spoločenské záujmy študentov, napríklad prostredníctvom klubov, do ktorých sa môžete zapojiť kedykoľvek počas akademického roka (basketbalový, volejbalový, jogový, šachový, debatný, literárny či klub horolezeckej steny). 

študentská rada trnavskej univerzityKáva za názor

Našou hlavnou akciou je Káva za názor, na ktorej zbierame anonymné názory študentov na fungovanie univerzity. Študenti za svoj názor dostanú kávu zadarmo. My tieto získané informácie komunikujeme ďalej vedeniu univerzity, ktoré intenzívne pracuje na zlepšení kvality aj na základe týchto podnetov od študentov. 

Tutoring

Na začiatku každého akademického roka organizujeme program Tutoring, vďaka ktorému je každému prvákovi pridelený starší študent, ktorý mu pomáha začleniť sa a vysvetľuje, ako funguje univerzitné prostredie – kontaktovať ho môže počas celého štúdia. 

TRUNI pochod

Následne pre prvákov organizujeme Truni pochod, na ktorom nováčikom poukazujeme hlavné body Malého Ríma (fakulty, kaviarne, obchody, telocvične…), aby sa vedeli v meste lepšie zorientovať. 
Predtým, ako sa všetci rozpŕchneme domov oslavovať vianočné sviatky organizujeme Mikulášský večierok, na ktorom si môžete dopriať kapustnicu či punč v kruhu svojich kamarátov a spolužiakov (ale aj pedagógov), alebo sa zapojiť do obľúbenej tomboly.

Študentské dobré skutky

V ŠRTU veríme na dobré skutky, preto vždy na Valentína organizujeme študentskú kvapku krvi a pomáhame tam, kde to je potrebné. Usporadúvame zbierky pre rôzne charitatívne organizácie. Upozorňujeme aj na eko témy, a to najmä v rámci Univerzitného týždňa Zeme. Pripravujeme aj rôzne webináre pre študentov s odborníkmi z našej alma mater, reprezentujeme našu univerzitu na veľtrhoch a organizujeme mnoho ďalších aktivít.

Zapoj sa aj ty

Ak ťa činnosť ŠRTU zaujala a chcel/a by si sa k nám pridať, stačí nám napísať správu na našu facebookovú stránku či Instagram. Budeme veľmi radi! Sme ako jedna veľká rodina. Viac info nájdeš aj tu.

Zaujímajú vás informácie z diania na TRUNI? Prihláste sa na odber nášho newslettra.

 

Nestíhaš všetko sledovať? Nevadí!
Prihlás sa do newslettera a už ti nič neujde

Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.