Skočiť na hlavný obsah
PR
21.06.2023

Naša Študentská rada je najlepšou študentskou organizáciou na Slovensku 2022

Študentská rada Trnavskej univerzity

Študentská rada vysokých škôl odovzdávala ocenenia pre najlepšie študentské organizácie za rok 2022. Tieto organizácie sa vyznačujú svojou hlbokou angažovanosťou voči študentským komunitám, v ktorých pôsobia, a ich iniciatívy prekračujú hranice akademickej pôdy. Ich snaha a odhodlanie prispievajú k vytváraniu pozitívneho sociálneho a kultúrneho prostredia pre všetkých. Rovnako hrajú dôležitú úlohu v transformácii a posilňovaní spoločnosti, píše sa na facebookovej stránke ŠRVŠ.

V kategórii celouniverzitných študentských organizácií zvíťazila Študentská rada Trnavskej univerzity, ktorú vlani viedla Nicole Makóová a dnes stojí na jej čele Nela Kováčová.

Spomedzi národných študentských organizácií uspela Slovenská asociácia študentov medicíny a v ďalšej kategórii na fakultnej úrovni sa presadili Slovenský spolok študentov farmácie (UK), Študentský parlament Národohospodárskej fakulty (EUBA) a Združenie študentov Stavebnej fakulty (STU).

"Tento večer nám pripomenul, že mladí ľudia sú hnacou silou pozitívnych zmien. Ich nasadenie, tvorivosť a snaha nás inšpirujú a vytvárajú lepšie zajtrajšky. Sme hrdí na všetkých študentov a organizácie, ktoré boli ocenené, a dúfame, že ich príklady budú slúžiť ako inšpirácia pre ostatných," informuje ŠRVŠ na svojom facebookovom profile.

Študentská rada Trnavskej univerzity

Čo robí Študentská rada Trnavskej univerzity?

Študentská rada Trnavskej univerzity v Trnave (ŠRTU) je občianske združenie, ktoré funguje ako poradný orgán rektora Trnavskej univerzity, teda má svoje mieste v kolégiu rektora.

Primárnou úlohou ŠRTU je reprezentovať hlas študentov TRUNI a zastupovať ich názory.

ŠRTU svojou činnosťou vytvára kvalitnejšie prostredie univerzity a ponúka študentom sociálny život prostredníctvom kultúrnych, odborných, sociálnych, športových a spoločenských podujatí ale aj činnosťou rôznych klubov, ktoré fungujú na pravidelnej báze. Momentálne je otvorený filmový klub, klub bojového umenia, šachový klub, basketbalový klub, futsalový klub, hip-hop klub, debatný klub, klub Dungeons and Dragons, florbalový klub, literárna klub, volejbalový klub, plavecký klub či klub horolezeckej steny v BouldroFke.

Nestíhaš všetko sledovať? Nevadí!
Prihlás sa do newslettera a už ti nič neujde

Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.