Skočiť na hlavný obsah
Ing. František Drgoň
24.06.2022

Zlatá medaila v minigolfe. Náš kolega uspel ako tréner a vedúci slovenskej výpravy

minigolf trnava

Náš kolega z rektorátu Trnavskej univerzity Ing. František Drgoň sa už niekoľko rokov aktívne venuje minigolfu. Naposledy zavítal do Fínska ako tréner a vedúci slovenskej výpravy, ktorá si z majstrovstiev sveta priniesla zlatú medailu. 

V sobotu 18. júna 2022 na Majstrovstvách sveta v adventure golfe vo fínskom Kuopio získala hráčka Golf Klubu Trnava Kristína Komár v kategórii junioriek zlatú medailu. Je to prvá majsterka sveta v histórii samostatného Slovenska pre dráhový golf. Spolu s ňou sa umiestnil v rovnakej kategórii  Katarína Belková z MTGK Brezna na druhom mieste a v kategórii juniorov sa umiestnil na piatom mieste Adrián Kollár, taktiež z GK Trnava.

Úspech Kristíny Komár je o to väčší, že nenechala súperov na pochybách, že je skutočnou majsterkou, pretože vyhrala spôsobom štart-cieľ.

Pekný úspech dosiahol aj hráč MGK Bratislava Ján Paytina umiestnením na 19. mieste v kategórii mužov a Miroslav Chmelka z MGKC Hlohovec, ktorý sa umiestnil na 15. mieste v kategórii senior, keď porazili posledného majstra sveta z roku 2019 (v rokoch 2020 as 2021 sa kvôli covidu majstrovstvá nehrali).

Turnaj sa hral v nepriaznivom počasí, takým typickým pre Fínsko. V priebehu hry zväčša popŕchalo a teplota ovzdušia sa pohybovala okolo 10 °C.

františek drgoň, truni, minigolf trnava, kuopio

Nestíhaš všetko sledovať? Nevadí!
Prihlás sa do newslettera a už ti nič neujde

Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.