Skočiť na hlavný obsah
Danyil Tsybulko
05.05.2022

Ukrajinskí študenti v slovenskom parlamente

Ukrajinskí študenti v slovenskom parlamente

Skupina ukrajinských študentov z Trnavskej univerzity navštívila v stredu 4. mája 2022. Národnú radu Slovenskej republiky. Počas návštevy sa študenti zúčastnili na veľmi zaujímavej prehliadke slovenského parlamentu, mali možnosť vidieť priebeh hlasovania v rokovacej sále, kde ich privítal predseda parlamentu Boris Kollár a absolvovali zaujímavú diskusiu s podpredsedom Národnej rady Slovenskej republiky Milanom Laurenčíkom (Sloboda a solidarita) v jeho kancelárii.

Študenti sa tak oboznámili s činnosťou NR SR, jej výborov a celkovou štruktúrou.

Okrem Milana Laurenčíka sa so študentmi Trnavskej univerzity stretli aj predsedníčka poslaneckého klubu SaS Anna Zemanová a poslanci SaS Alojz Baránik, Peter Cmorej, Miroslav Žiak a Jozef Kanuščák.

Túto návštevu zorganizovali členovia Študentskej rady Trnavskej univerzity a delegáti za Trnavskú univerzitu v Študentskej rade vysokých škôl Danyil Tsybulko a Timotej Birtus v spolupráci s katedrou politológie filozofickej fakulty.

Ide o prvé podujatie venované sociokultúrnej orientácii zahraničných študentov, ktoré organizuje ŠRTU, v budúcnosti plánujú študenti pokračovať celou sériou takýchto podujatí, ktoré by mali pomôcť zahraničným študentom ľahšie sa adaptovať na nové vysokoškolské prostredie, prekonať jazykovú bariéru a zjednodušiť im proces integrácie do spoločnosti.