Skočiť na hlavný obsah
CIS Truni
Kancelária rektora
12.03.2014

Spolupráca Trnavskej univerzity v Trnave a Univerzity v Scrantone, USA

Delegácia Trnavskej univerzity v Trnave (TVU) vedená jej rektorom za účasti zástupcov Teologickej fakulty TVU, Fakulty zdravotníctva a sociálnej práce TVU a Pedagogickej fakulty TVU navštívila v dňoch 5. až 7. marca 2014 partnerskú Univerzitu v Scrantone, štát Pennsylvánia, ktorá je jednou z najkvalitnejších vzdelávacích inštitúcií v USA. Naplneným cieľom návštevy bolo nájsť možnosti využitia moderných jezuitských princípov vzdelávania na TVU a tiež zapojenie všetkých jej fakúlt do konkrétnej spolupráce medzi obomi inštitúciami.  Delegácia sa stretla s prezidentom Univerzity v Scrantone, dekanmi jednotlivých jej fakúlt a predstaviteľmi jej jezuitskej štruktúry. Neformálne stretnutia potvrdili záujem Univerzity v Scrantone o prehĺbenie spolupráce a jej rozšírenie na všetky partnerské fakulty a katedry TVU, keďže s Fakultou zdravotníctva a sociálnej práce TVU spolupracuje už viac než sedemnásť rokov.

                V zmysle Memoranda o porozumení medzi oboma univerzitami, predstavitelia Univerzity v Scrantone podporili najmä vytvorenie reálnych podmienok výmeny učiteľov, vytvorenia spoločných študijných programov a študentských mobilít. Rektor TVU pozval prezidenta Univerzity v Scrantone na návštevu TVU v prvej polovici októbra 2014 s tým, že Teologická fakulta TVU pripraví medziodborovú konferenciu pre obe univerzity. Prezident prijal toto pozvanie a prisľúbil prispieť nielen svojou prednáškou, ale aj mobilizovať popredných učiteľov zo Scrantonu aby sa prišli podeliť so svojimi skúsenosťami formou účasti na konferencii a diskusiami s jednotlivými fakultami.

Zároveň potvrdil ochotu univerzity prijať na jeseň tohto roku ďalšiu delegáciu z TVU, zloženú zo zástupcov vedenia Trnavskej univerzity, Právnickej fakulty TVU a Filozofickej fakulty TVU.

Nestíhaš všetko sledovať? Nevadí!
Prihlás sa do newslettera a už ti nič neujde

Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.