Skočiť na hlavný obsah
PR
23.05.2024

Trnavskú univerzitu som si vybrala kvôli dobrým referenciám

Sabína Vojčáková

Sabína Vojčáková je študentkou tretieho ročníka animácie výtvarného umenia na Pedagogickej fakulte Trnavskej univerzity v Trnave. Úspešne sa zúčastňuje súťaže Fejtón, kde svojou kresbou obsadila minulý rok 1. miesto a v tomto roku sa umiestnila na 2. mieste. Je členkou Študentskej rady Trnavskej univerzity a taktiež vedie výtvarný klub.

Trnavskú univerzitu som si vybrala kvôli dobrým referenciám

Výber univerzity je naozaj dôležitý a nie vždy to vyjde na prvýkrát, ale nikdy nie je nič stratené. Trnavskú univerzitu som si vybrala na základe rozmanitosti daného študijného programu, ktorý študujem. Ale aj kvôli dobrým referenciám od výborných pedagógov z mojej strednej školy, ktorí tiež študovali na TRUNI. Atmosféra na univerzite je veľmi príjemná a priateľská. Pedagógovia sú veľmi nápomocní v rôznych situáciách. 

Obzvlášť prínosné boli praxe, ktoré sme absolvovali. Práve tieto nové skúsenosti mi pomohli upevniť predstavu o tom, čomu sa chcem po štúdiu venovať.

Štúdium na TRUNI mi prinieslo množstvo nových vedomostí, skúseností a príležitostí. Môj študijný program, zameraný na umenie, mi poskytol príležitosť osvojiť si a zdokonaliť rôzne nové umelecké techniky. Obzvlášť prínosné boli praxe, ktoré sme absolvovali, ako napríklad letná prax v galérii a hospitačná prax na vybraných školách. Práve tieto nové skúsenosti mi pomohli upevniť predstavu o tom, čomu sa chcem po štúdiu venovať.

Aktívny život v Trnave

Od prvého ročníka som sa aktívne zapájala do mnohých mimoškolských aktivít, či súťaží, aby som čo najviac využila možnosti, ktoré univerzita ponúka. Každoročne sa zapájam do súťaže Fejtón, kde som už druhý rok po sebe získala ocenenie.

Taktiež ako členka Študentskej rady TU som mala príležitosť spoznať mnoho šikovných a talentovaných ľudí, ktorí mi prirástli k srdcu. Spoločne sme zorganizovali niekoľko skvelých podujatí pre študentov a verím, že nás čaká ešte množstvo ďalších úspešných akcií.

Spolu so spolužiačkou som viedla tento rok výtvarný klub, ktorý bude pokračovať aj budúci rok pod mojim vedením. Tak budem rada, ak sa prídete umelecky odreagovať od povinností a že sa spoločne aj niečo nové naučíme.

Sabína Vojčáková

Spoznávanie nových ľudí a nadväzovanie nových priateľstiev

Počas troch rokov štúdia som spoznala nespočetné množstvo ľudí z rôznych fakúlt našej univerzity, od ktorých som sa veľa naučila. Či už nejaké nové slová alebo odborné termíny od kamarátov z fakulty zdravotníctva, aby som rozumela, o čom sa rozprávajú, či rôzne právne záležitosti, o ktorých som nevedela. Vysoká škola ponúka veľa príležitostí na nadväzovanie nových priateľstiev a som vďačná za všetkých nových priateľov, ktorých som spoznala.

Popri štúdiu, zadaniach a mimoškolských aktivitách moc voľného času nemám, ale vždy sa snažím si nájsť čas na priateľov a rodinu. Pre dokonalé vypnutie hlavy si rada pustím nejaký dobrý seriál či film a popritom občas kreslím, maľujem alebo vyšívam.

Nestíhaš všetko sledovať? Nevadí!
Prihlás sa do newslettera a už ti nič neujde

Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.