Skočiť na hlavný obsah
Dominika Matulová
01.04.2022

Rozhodnutie pre TRUNI: Podstatné je očiam neviditeľné

pedagogická fakulta trnavskej univerzity foto: Barbora Likavská

Prečo som si vybrala Trnavskú univerzitu? Odpovedá Dominika Matulová, študentka učiteľstva anglického jazyka a výtvarnej výchovy na pedagogickej fakulte.

Moje rozhodnutie pre Trnavskú univerzitu ovplyvnili viaceré faktory. Jedným z nich bolo hodnotenie TRUNI, ktorá zastáva popredné priečky v rebríčkoch. Rozhodnutie mi uľahčil aj Deň otvorených dverí pedagogickej fakulty. Mala som možnosť porozprávať sa so študijnými poradcami, ktorí zodpovedali všetky moje otázky.

Deň otvorených dverí bol veľmi informatívny, avšak to najhlavnejšie je očiam návštevníka neviditeľné. Tými sú získané vedomosti a zručnosti nielen zo študijného programu, ale aj z oblasti medziľudských vzťahov.

Život na TRUNI ma naučil, že nikdy nikto nie je len dobrý a len zlý. Každý má svoje svetlejšie stránky a aj tie menej svetlé. Je potrebné sa s tým zmieriť a naučiť sa tolerancii a vzájomnej spolupráci.

Každému odporúčam zapojiť sa do niektorej z mimoškolských aktivít. Získané skúsenosti, zážitky a priateľstvá z nich sú cennejšie nad zlato.

Študentský život na TRUNI

dominika matulováĎalším dôležitým ukazovateľom bol pre mňa aj pestrý študentský život na TRUNI, ktorý by si mal každý zažiť na vlastnej koži.

Vďaka facebookovej stránke Študentskej rady Trnavskej univerzity (ŠRTU) som sa dozvedala, že TRUNI ponúka mnoho zaujímavých klubov, medzi ktorými by si každý mohol pre seba nájsť to svoje.

Okrem toho študenti majú možnosť ísť na Erasmus, zapojť sa do ESN, ŠRTU alebo mnohých iných aktivít. Ja som si vybrala ŠRTU a svoju voľbu neľutujem.

Každému odporúčam zapojiť sa do niektorej z mimoškolských aktivít. Získané skúsenosti, zážitky a priateľstvá z nich sú nad zlato.

Štúdium bez kompromisov

Veľmi zaujímavým pre mňa bolo tiež to, že TRUNI ponúka viaceré kombinácie, takže som nebola nútená robiť kompromisy pri výbere študijného programu.

Mojou voľbou bolo učiteľstvo anglického jazyka a výtvarnej výchovy. Prečo? Učiteľstvo angličtiny vnímam ako svoje poslanie a výtvarná výchova ma rok pred výberom univerzity začínala čím ďalej, tým viac zaujímať. Už odmalička som sa so súrodencami hrala na pani učiteľku a na gymnáziu som vďaka učeniu mojich súrodencov a známych zistila, že práve toto ma napĺňa.

Verím, že učením budem môcť pomáhať ľuďom prísť k iným dimenziám chápania a angličtinou otvárať brány do sveta.

 

foto: TRUNI, archív D. Matulovej

Nestíhaš všetko sledovať? Nevadí!
Prihlás sa do newslettera a už ti nič neujde

Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.