Skočiť na hlavný obsah
Nela Kováčová, predsedníčka Študentskej rady Trnavskej univerzity
21.09.2023

Nela Kováčová: Sme naplnení zmyslom pre účel

Nela Kováčová

Novou predsedníčkou Študentskej rady Trnavskej univerzity je Nela Kováčová, ktorá sa prihovorila na slávnostnom zhromaždení akademickej obce, ktorým sme otvorili nový školský rok.  Prinášame vám jej slová, v ktorých oslovila aj prvákov.

V prvom rade mi dovoľte vysloviť úprimnú vďaku za možnosť reprezentovať Študentskú radu Trnavskej univerzity a študentov. Je mi veľkou cťou osloviť vás všetkých so srdcom plným motivácie, vďačnosti a zamyslenia sa nad našimi kolektívnymi úspechmi. S hlbokým zmyslom pre úctu k vedomostiam a odhodlaním rásť sa tu dnes stretávame, aby sme otvorili nový akademický rok na Trnavskej univerzite. Táto príležitosť je nielen pokračovaním našej vzdelávacej cesty, ale aj dôkazom trvalého úsilia o napredovanie. Keď stojíme na prahu tohto akademického roka, sme naplnení zmyslom pre účel – cieľ hľadať a posúvať hranice nášho chápania. Trnavská univerzita je útočiskom, kde sa sny živia a premieňajú na realitu.

Je mi cťou byť súčasťou univerzity, ktorá prejavuje záujem o študentov, zaujíma sa o ich názory a poskytuje nespočetné množstvo možností prispievajúcich  k rozvoju našich osobností. Taktiež nám ako Študentskej rade neustále poskytuje podporu, bez ktorej by realizácia podujatí akými sú napríklad Minifestival príležitostí, Vianočné stromčeky prianí či Káva za názor, nebola možná.

 Našim pedagógom patrí nesmierna vďaka. Vaša oddanosť odovzdávaniu múdrosti, podnecovaniu zvedavosti a výchove kritického myslenia z nás vyformuje jednotlivcov, ktorí majú pozitívny dopad na našu spoločnosť. Vaša neochvejná podpora nám umožňuje prekonávať výzvy a dosahovať nové ciele. Za každú prednášku, každú diskusiu a každý moment vám ďakujeme.

Keď sa ponoríme do tohto roka, nezabúdajme, že úspechy sa rodia z oddanosti a vytrvalosti. Cesta k úspechu nie je ľahká, no na svojom konci odmeňuje tých, ktorí sú vo svojom úsilí vytrvalí. Pristupujme k nášmu štúdiu s túžbou po dokonalosti a s vedomím, že každé úsilie, akokoľvek malé, prispieva k nášmu osobnému a kolektívnemu rastu.

Srdečne vítam aj vás noví študenti, ktorí sa stali súčasťou našej Alma Mater Vydali ste sa na cestu, ktorá vám rozšíri obzory a umožní vám formovať budúcnosť. Využite každú príležitosť, prekonajte každú prekážku a vytvorte spojenie, ktoré bude trvať celý život. Váš potenciál nepozná hranice a naša univerzita ho neustále podporuje.

Na záver by som vám chcela povedať len jedno. Buďme zvedaví, odhodlaní a pozerajme sa do budúcnosti s pocitom zodpovednosti. Plne využívajme naše vedomosti k zlepšeniu spoločnosti a staňme sa nielen zodpovednými študentami ale najmä zodpovednými občanmi, ktorí vytvárajú pozitívny vplyv na svet okolo nás.

Naplňme tento akademický rok svojimi ambíciami, snami a úspechmi. Vykročme vpred s motiváciou, vďačnosťou a s neúnavnou snahou o dokonalosť. Ešte raz ďakujem za túto možnosť, ktorá mi bola poskytnutá. Všetkým želám veľa úspechov!