Skočiť na hlavný obsah
Prof. Miloš Lichner, SJ, poverený výkonom funkcie rektora Trnavskej univerzity
08.03.2024

MDŽ: Aby vaša láskyplná prítomnosť pretvárala tento náš tak núdzny svet

Milos Lichner

Milé naše kolegyne a študentky,

Medzinárodný deň žien je príležitosťou osobitne si vás všimnúť a blahoželať vám.

Stalo sa zvykom, že z mnohých strán i smerov zaznievajú priania sprevádzané prejavmi. Sú to priania poetické i prozaické, formálne i neformálne, úprimné i menej úprimné, reálne i nereálne, s chvíľkovým účinkom i s trvalým odkazom. Zväčša prajú niečo dobré, čo však nemôžu v skutočnosti dať, aj keď sú sprevádzané podarovaním kvetu, či čohosi iného.

Čo vám teda môžem popriať ja? Ja osobne vám prajem všetko to, čo je v tých spomenutých prianiach úprimné a krásne, zdravie, šťastie, radosť, pokoj, úspech, dobré vzťahy, no najmä vám chcem popriať dobrý život. Aby ste žili dobrým životom, aby ste sa cítili byť milované, pochopené a podporované a svojimi najbližšími v rodine, aby aj oni cítili, že ich máte rady.

Aby ste sa radovali, že iným preukazujete dobro, a aj oni vám preukazujú dobro, že každý váš deň je naplnený konaním dobra každému, s kým sa stretnete. Aby sa vo vašej blízkosti ľudia cítili dobre. Aby vaša inteligentná a láskyplná prítomnosť pretvárala tento náš tak núdzny svet.

Možno to budú len drobné kamienky, no práve z takých sa skladajú tie najkrajšie mozaiky, najmä krásna mozaika ľudského života a sveta.

Nestíhaš všetko sledovať? Nevadí!
Prihlás sa do newslettera a už ti nič neujde

Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.