Skočiť na hlavný obsah
PR
02.11.2021

Hlavná budova Trnavskej univerzity sa zazelenala

trnavská univerzita

Už v nedeľu 31. októbra 2021 začína v Glasgowe konferencia OSN o zmene klímy, známa ako COP26, ktorej hostiteľskou krajinou je Spojené kráľovstvo. Lídri z celého sveta, vrátane tých zo Slovenska, budú spoločne rokovať o ambicióznych cieľoch na záchranu planéty. Aby sa zvýšilo povedomie o COP26, rozhodli sme sa pridať sa k výzve a dať nasvietiť budovu Trnavskej univerzity do zelena.

 

V snahe zvýšiť na Slovensku povedomie o konferencii COP26 oslovilo britské veľvyslanectvo ako predsednícka krajina COP26 viacero inštitúcií s ponukou nasvietiť svoje budovy do zelenej farby a vyjadriť tak spoločne postoj k ochrane klímy a našej planéty.

 

Veľvyslanec Nigel Baker k tomu povedal: „Množstvo pozitívnych odpovedí a rôznorodosť stavieb, vrátanie viacerých slovenských dominánt, ktoré sa k nám pridajú, ma naozaj potešilo. Je to veľmi povzbudzujúci signál z rôznych častí slovenskej spoločnosti vrátane vládnej, akademickej, kultúrnej, mediálnej a ďalších, že im na ochrane planéty záleží. Očakávame, že COP26 prinesie zásadný a praktický zlom z hľadiska zníženia emisií a ochrany životného prostredia. A aj Slovensko zohrá svoju rolu.”

 

Svietiť nazeleno bude počas vrcholného stretnutia zúčastnených hláv štátov v dňoch  1. – 2. novembra viac ako 20 budov naprieč celým Slovenskom, vrátane budovy Trnavskej univerzity.  V súvislosti so symbolickou vizuálnou stránkou tohto projektu veľvyslanec Baker dodal: Už teraz sa teším na fotografie budov, ktoré nasvietia Slovensko na zeleno. Budem ich hrdo zdieľať s kolegami v Spojenom kráľovstve a širším organizačným tímom COP26 ako jasný odkaz zo Slovenska.”

 

Sledujte sociálne siete TRUNI, nebude tam chýbať doslova zelená budova Trnavskej univerzity na Hornopotočnej 23 v Trnave. Na Všetkých svätých a Pamiatku zosnulých si môžete urobiť krátky výlet a pozrieť sa na zelené nasvietenie naživo od 17.00 do 24.00 hod.

Nestíhaš všetko sledovať? Nevadí!
Prihlás sa do newslettera a už ti nič neujde

Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.