Skočiť na hlavný obsah
Mgr. Dominika Glozmeková, Bc. Tereza Šimončičová
09.11.2021

Dve študentky a športovkyne rozbehli výzvu, ktorá má zlepšiť kondíciu celej univerzity

Mgr. Dominika Glozmeková, Bc. Tereza Šimončičová

Ako dve športovkyne sme sa rozhodli spojiť svoje sily v rámci projektu, ktorý vás má nielen rozhýbať, ale aj zabaviť, pomôcť vám uvoľniť sa od každodenných povinností a taktiež zoceliť našu univerzitu ako kolektív.

Zoceliť univerzitu, posilniť kondíciu

TRUNI, HÝB SA je projekt, ktorý obsahuje mesačné pohybové výzvy, prostredníctvom ktorých by sme chceli oživiť vášho športového a súťažného ducha, ale aj zlepšiť vašu kondíciu a priviesť vás k pravidelnému pohybu, ktorý je neoddeliteľnou súčasťou zdravého životného štýlu.

Pozitívom je, že cviky vám nezaberú veľa času, viete ich vykonať v pohodlí vášho domova, v čase, ktorý si sami zvolíte.

Snažíme sa pracovať takým spôsobom, aby ste si postupne precvičili partie celého tela a výzvy navrhovať tak, aby ste k cvikom nepotrebovali žiadne špeciálne vybavenie, iba dostatok pevnej vôle a elánu do cvičenia. Neskôr sa môžete tešiť napríklad aj na komplexnejšie krátke cvičebné série, náročnosť výziev sa bude postupne zvyšovať. Nie je naším cieľom vás kontrolovať, ale motivovať.

Mgr. Dominika Glozmeková, Bc. Tereza Šimončičová

Október – drepy, november – angličáky a plank

Prvá októbrová výzva – drep – je už úspešne za nami. Do výzvy sa zapojili študenti zo všetkých fakúlt, pričom najvyššie zastúpenia mali filozofická a pedagogická fakulta. Na konci výzvy sme vylosovali tri účastníčky, ktoré budú odmenené atraktívnymi vecnými cenami (band na cvičenie, cereálne tyčinky, športové vrecko a i.). V ďalších losovaniach sa môžete tešiť napríklad aj na tričká s logom univerzity a projektu, ktoré sme pre vás zabezpečili v spolupráci s docentkou Danou Masarykovou (garantkou projektu z pedagogickej fakulty).

Teší nás narastajúci záujem o účasť na aktuálne prebiehajúcej novembrovej výzve, v ktorej sme pre vás zvolili cviky plank a tzv. „angličáky“. 

Projekt sa ešte zlepší

Stále sa snažíme pracovať na rôznych vylepšeniach projektu. Spôsob prihlasovania do výziev budeme v najbližších týždňoch aktualizovať, aby bolo možné prihlasovať sa cez Google formulár, namiesto vypĺňania prihlášky a jej posielanie na mail, ako je tomu v súčasnosti. Pred začiatkom každej výzvy pre vás pripravujeme plagáty s témou výzvy a aj videá slúžiace ako návody pre vysvetlenie techniky cvikov.

Je pre nás úžasný úspech vidieť ako s nami zdieľate vaše fotografie a videá na sociálnych sieťach, každý progres nás veľmi teší.  Veríme, že vás, ktorí ste sa ešte nezapojili tento projekt osloví a vyzývame vás, aby ste sa k nám pridali ešte počas aktuálnej výzvy. Držíme vám všetkým palce. Truni, hýb sa!

foto & video: TRUNI/Barbora Likavská, Matúš Demko

 

Nestíhaš všetko sledovať? Nevadí!
Prihlás sa do newslettera a už ti nič neujde

Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.